Presentatie collector’s item ‘Ice Edge – IJsgrens’

17 april 2011

Dordrechts Museum, Dordrecht – zondag 17 april 2011 om 16.00 uur

Tijdens de opening van de tentoonstelling Ice Edge – IJsgrens op zondag 17 april 2011 in het Dordrechts Museum wordt een multipel met werk van Anja de Jong als collector’s item gepresenteerd. Dit multipel, in de vorm van een map, bevat 3 originele, door de fotograaf gesigneerde en genummerde pigmentprints uit het project ‘Ice Edge – IJsgrens’.
De map, in een oplage van 30, is vormgegeven door Vincent van Baar.

61°15′ N 18°20′ O – Ice Edge, Anja deJong©

Informatie over de wijze van aanschaf en over de prijs van dit collector’s item is te vinden op www.anjadejong.nl

De map is te bestellen via www.anjadejong.nl en (tijdens de tentoonstelling) te koop in de museumwinkel van het Dordrechts Museum.

Data, openingstijden en locatie van Ice Edge – IJsgrens:
zie onderstaande aankondiging van de tentoonstelling.

Tentoonstelling:
Ice Edge – IJsgrens
Fotoproject van Anja de Jong
Dordrechts Museum, Dordrecht
Opening: zondag 17 april 2011 om 16.00 uur door de schrijver Jan Brokken

Feitelijke aanleiding voor het kleine en persoonlijke project Ice Edge – IJsgrens was een fotootje uit 1955 in een oud familiealbum. Daarop staat haar vader, Pieter de Jong, machinist op een kleine coaster, naast het schip op het ijs van de Isefjord in Denemarken. Het schip, de Depa, ligt vastgevroren en wacht op een ijsbreker. Op twee identieke zeereizen naar de Oostzee en de Botnische Golf in 2008 en 2009 fotografeert De Jong de zee onder verschillende atmosferische omstandigheden en gaat op zoek naar de ijsgrens die vandaag de dag – uitzonderlijke jaren daargelaten – een stuk noordelijker ligt dan toen haar vader de reis maakte. De achterliggende gedachte van het project is de klimaatverandering. De serie is echter vooral een ‘ode aan de zee’.

Collector’s item: Bij de tentoonstelling verschijnt een speciaal vormgegeven map met 3 gesigneerde en genummerde foto’s van De Jong uit ‘Ice Edge – IJsgrens’ in een ontwerp van Vincent van Baar.

Data en openingstijden:
17.4. t/m 14.8.2011
Dinsdag t/m vrijdag 11-17 uur,
zaterdag en zondag 13-18 uur

Locatie:
Dordrechts Museum,
Museumstraat 40,
3311 XP Dordrecht.
www.dordrechtsmuseum.nl
Tel: +31 (0) 78 7708708

Copyright © Anja de Jong