De Avond van Anja de Jong

13 januari 2008

Bláa Lonidt bathing pool and Svartsengi geothermal power station – Iceland, Anja de Jong©

31 januari 2008 aanvang 20.30 uur in het CBK Dordrecht, Voorstraat 180 te Dordrecht.
Het Centrum Beeldende Kunst Dordrecht vraagt met enige regelmaat Dordtse kunstenaars en vormgevers om een avondvullend programma samen te stellen, waarin hun eigen werk, fascinaties en ambities centraal staan. Iedere avond start met een interview door Erik Beenker met de kunstenaar.

Anja de Jong bedenkt, schrijft en produceert haar eigen fotografie projecten. Na onderzoek naar de architectonische (binnen)ruimte, hield ze zich van 1992-2004 bezig met ‘Borderland’, een wereldwijd fotografisch onderzoek naar het ‘niemandsland’. In 2007 als ‘artist in residence’ in Berlijn voltooit De Jong ‘Chile’s Water’, een zoektocht naar water tijdens een reis in 2006 door het hordroge noorden van Chili. In Berlijn produceert ze ‘Covered History’, foto’s met háár kanttekeningen bij historische plaatsen en gebeurtenissen in deze stad.
De Jong exposeert in binnen- en buitenland, is uitgever en doceert aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Meer informatie over haar werk is te vinden op www.anjadejong.nl

Observation room – Berlin, Anja de Jong©

Jan Brokken
Voor het tweede deel van de avond is de schrijver Jan Brokken uitgenodigd. Hij publiceert romans en reisverhalen. Zijn werk verschijnt in diverse talen. Hij ontving in 1988 de Van der Hoogtprijs voor ‘De Zee van Vroeger’, werd in 1995 met ‘De Blinde Passagiers’ genomineerd voor de Gouden Uil en in 2001 voor de Libris Literatuurprijs met ‘Voel Maar’. Brokken leest voor uit eigen werk o.m. zijn literaire bijdrage aan Anja’s boek ‘The Borderland Project’.

Voor meer informatie: www.cbkdordrecht.nl
Telefoon: 078-6314689

Copyright © Anja de Jong